Menu Sluiten

Zelf belastingaangifte doen of uitbesteden?

Als je als particulier (in loondienst) belastingaangifte gaat doen, is dat tegenwoordig relatief makkelijk om te doen. De Belastingdienst vult namelijk al een groot deel voor je in. Ga je zelf als ondernemer je belastingaangifte invullen, dan wordt het een heel ander verhaal.

Als ondernemer moet je veel zelf invullen en heb je te maken met allerlei regelingen en aftrekposten die je moet kennen en waar je rekening mee moet houden, anders loop je al gauw een hoop geld mis.

✅ Voordeel zelf doen: goedkoper om het zelf te doen

❌ Nadeel zelf doen: kost veel tijd, niet genoeg kennis

Overweeg je om je belastingaangifte uit te besteden? Je kan de aangifte laten doen door een boekhouder. Een boekhouder is goed op de hoogte van de meest recente belastingregels én een boekhouder zorgt er ook voor dat je optimaal gebruikt maakt van alle regelingen.

✅ Voordeel uitbesteden: gemak, besparing is hoger dan de kosten

❌ Nadeel uitbesteden: kost geld

Wil je jouw belastingaangifte 2022 laten doen door JK boekhouding?

Goedkoop je belastingaangifte laten doen

Heb je inderdaad besloten je belastingaangifte uit te besteden;, kan je op zoek gaan naar een boekhouder die dit voor jou gaat doen. Om te voorkomen dat je voor een dure verrassing komt te staan, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je boekhouder overzichtelijk alle juiste cijfers en gegevens ontvangt. Bespreek je aangifte ook altijd samen voordat deze definitief wordt verstuurd, zo weet je zeker dat alles klopt. Bovendien geeft het je de kans om vragen te stellen over eventuele regelingen die voor jou van toepassing zijn.